Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια με τίτλο: «Υλικά σύνδεσης γεώτρησης στην περιοχή «ΚΕΡΗ» με το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ και διάφορα υλικά για την αποθήκη της ΔΕΥΑΜ»

23 Ιουλίου, 2021

Αρ. Πρωτ.: 1811/22-07-2021

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ) προχωρεί στην λήψη προσφορών για την προμήθεια υλικών σύνδεσης γεώτρησης της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ και διαφόρων υλικών που παρατηρείται έλλειψη στην αποθήκη της ΔΕΥΑΜ.

Κριτήριο κατακύρωσης : η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής. Η ανάθεση της ανωτέρω προμήθειας θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, σύμφωνα με το 328 και τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα.

Προϋπολογισμός – χρηματοδότηση :

Η δαπάνη  έχει προϋπολογισθεί ενδεικτικά στο ποσό των  3.056,50 € χωρίς Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου και θα βαρύνει τον Κ.Α. 25-05-02 «Υλικά ύδρευσης-Αποχ/σης-Ομβρίων» και τον Κ.Α.  12-04-00 «Αντικαταστάσεις-τοποθετήσεις νέων υδρομέτρων» του προϋπολογισμού του έτους 2021.

Δικαιούμενοι συμμετοχής: είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και  δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Γλώσσα σύνταξης των προσφορών: Οι προσφορές θα είναι γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα. Όλα τα δικαιολογητικά, έγγραφα, πιστοποιητικά και λοιπά κείμενα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά στην Ελληνική γλώσσα, πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα και σε ισχύ. Δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί σε ξένη γλώσσα θα υποβληθούν ξενόγλωσσα σε πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα και νομίμως μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Ενημερωτικά και τεχνικά φυλλάδια και άλλα έντυπα -εταιρικά ή μη- με ειδικό τεχνικό περιεχόμενο μπορούν να υποβάλλονται στην Αγγλική γλώσσα, χωρίς να συνοδεύονται από μετάφραση στην ελληνική.

Κάθε μορφής επικοινωνία με τον αναθέτοντα φορέα, καθώς και μεταξύ αυτής και του αναδόχου, θα γίνονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα.

Τόπος και χρόνος υποβολής προσφορών : Οι οικονομικοί φορείς, προκειμένου να καταθέσουν την προσφορά τους, θα πρέπει να λάβουν γνώση της υπ’ αριθ. πρωτ. : 1800/21-07-2021 τεχνική έκθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ, να συμπληρώσουν, υπογράψουν και να σφραγίσουν το Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ».

Οι προσφορές θα καταθέτονται μέχρι την 30η Ιουλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. (λήξη προσφορών), στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Η τεχνική έκθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. με το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», παραλαμβάνεται από τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., έχουν αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου www.deyamalevizi.gr και δύναται να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, Ελ. Βενιζέλου 115, και στο τηλέφωνο 2810-824625 (κ. Φασουλάκης Μιχάλης, εσωτ. 5), Fax: 2810 822964, e-mail: deyam@deyamalevizi.gr.

Δικαιολογητικά συμμετοχής : Οι οικονομικοί φορείς υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους, επί ποινή αποκλεισμού και τα εξής δικαιολογητικά ως αποδεικτικά στοιχεία για τη μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού και για την πλήρωση των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής.

Σε περίπτωση νομικού προσώπου η προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται εκ μέρους του νομίμου εκπροσώπου, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 79Α του Ν.4412/2016. Η υποχρέωση αποκλεισμού οικονομικού φορέα εφαρμόζεται επίσης όταν το πρόσωπο εις βάρος του οποίου εκδόθηκε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση είναι μέλος του διοικητικού, διευθυντικού ή εποπτικού οργάνου του εν λόγω οικονομικού φορέα ή έχει εξουσία εκπροσώπησης, λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε αυτό.

Η υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου αφορά: α) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (Ι.Κ.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, ή
β) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον διευθύνοντα σύμβουλο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τα πρόσωπα στα οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ανατεθεί το σύνολο της διαχείρισης και εκπροσώπησης της εταιρείας, ή γ) στις περιπτώσεις των συνεταιρισμών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ή δ) στις υπόλοιπες περιπτώσεις νομικών προσώπων, τον κατά περίπτωση νόμιμο εκπρόσωπο.(άρθρο 80 παρ. 9 του Ν.4412/2016 και άρθρο 73 παρ.1 του Ν.4412/2016).

  • Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας από την αρμόδια αρχή του οικείου κράτους – μέλους
  • Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς του οικείου κράτους – μέλους (άρθρο 80 παρ.2 του Ν.4412/2016)
  • Υπεύθυνη δήλωση περί μη επιβολής σε βάρος του οικονομικού φορέα της κύρωσης του οριζόντιου αποκλεισμού, σύμφωνα τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.  (άρθρο 74 παρ.4 Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 23 του Ν.4782/2021)
  • Yπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει :

α) έλαβε γνώση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της υπ’ αριθ. πρωτ.:1800/21-07-2021 τεχνική έκθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και ότι τους αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη.

Εφόσον υπεύθυνα δηλώνεται η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών, δεν γίνεται δεκτή, καμία άλλη επιφύλαξη που μπορεί να υπάρχει μέσα στην προσφορά και δεν συμφωνεί με τους όρους της.

β) παραιτείται από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης για απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου περί αναβολής ή ακύρωσης της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

γ) Ότι τα προσφερόμενα είδη πληρούν και είναι συμβατά  με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

  • Αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης.

Σημειώνεται ότι :

  1. Οι υπεύθυνες δηλώσεις, γίνονται αποδεκτές εφόσον έχουν συνταχθεί μετά την κοινοποίηση της παρούσας πρόσκλησης. (άρθρο 80 παρ.12 του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.7αδ του άρθρου 43 του Ν.4605/2019
  2. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα) γίνονται αποδεκτά εφόσον είναι εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής τους, άλλως, στην περίπτωση που δεν αναφέρεται χρόνος ισχύος,  εφόσον έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή τους. (άρθρο 80 παρ.12 του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.7αδ του άρθρου 43 του Ν.4605/2019)

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται σε φάκελο, ο οποίος παραδίδεται εμπρόθεσμα στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΜ.

Αν δεν προσκομισθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά ή υπάρχουν ελλείψεις σε αυτά που υποβλήθηκαν ή κατά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία που δηλώθηκαν είναι ψευδή ή ανακριβή ή προσκομίσθηκαν νομίμως και εμπροθέσμως, δεν αποδεικνύεται η μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού ή η πλήρωση μιας ή περισσότερων από τις απαιτήσεις των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής, η κατακύρωση γίνεται στον προσφέροντα που υπέβαλε την αμέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προσφορά του προσφέροντος που απορρίφθηκε. Αν κανένας από τους προσφέροντες δεν υπέβαλε αληθή ή ακριβή δήλωση η διαδικασία ανάθεσης ματαιώνεται.

   Όσοι υπέβαλαν παραδεκτές προσφορές λαμβάνουν γνώση των παραπάνω δικαιολογητικών που κατατέθηκαν.

Τεχνικές Προδιαγραφές:

Τα υπό προμήθεια είδη θα πρέπει να ανταποκρίνονται κατά ελάχιστο στις Τεχνικές Προδιαγραφές της υπ’ αριθ. πρωτ.:1800/06-07-2021 τεχνική έκθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Οι Οικονομικοί φορείς μαζί με την προσφορά τους θα πρέπει να καταθέσουν τα αναφερόμενα στην ανωτέρω τεχνική έκθεση  με την υπόδειξη : «Στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν». 

Προσφερόμενη τιμή :

  1. Η οικονομική προσφορά, δηλαδή η προσφερόμενη τιμή δίδεται σε ευρώ και θα αναφέρεται η τιμή χωρίς Φ.Π.Α.
  2. Στην τιμή της προσφοράς περιλαμβάνονται οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη νόμιμη επιβάρυνση, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
  3. Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Προσφορά που δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή ανά υπηρεσία απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
  4. Προσφορές που παρουσιάζουν, ουσιώδεις αποκλίσεις από τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Διάρκεια σύμβασης : Η σχετική σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, με δυνατότητα επέκτασης.

Τιμές συμβάσεως

Οι τιμές της σχετικής σύμβασης νοούνται σταθερές για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της σύμβασης.

Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης :

  1. Η παραλαβή των υλικών, η διαδικασία παραλαβής αυτών, γίνεται σύμφωνα με όσα καθορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 208 του Ν. 4412/2016.
  2. Η παραλαβή των υλικών γίνεται από την επιτροπή παραλαβής της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου. Κατά τη διαδικασία παραλαβής διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβαση και μπορεί να καλείται να παραστεί και ο ανάδοχος.

Απόρριψη συμβατικών υλικών – Αντικατάσταση:

Σε περίπτωση οριστικής απόρριψης των υλικών ολόκληρης ή μέρους της συμβατικής ποσότητας, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου, μπορεί να εγκρίνεται αντικατάστασή τους με άλλα που να είναι σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, μέσα σε τακτή προθεσμία που ορίζεται από την απόφαση αυτή. Η προθεσμία, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του ½  του συνολικού συμβατικού χρόνου, ο δε ανάδοχος θεωρείται ως εκπρόθεσμος και υπόκειται σε κυρώσεις λόγω εκπρόθεσμης παράδοσης. Αν ο ανάδοχος δεν αντικαταστήσει τα υλικά που απορρίφθηκαν μέσα στην προθεσμία που του τάχθηκε και εφόσον έχει λήξει ο συμβατικός χρόνος, κηρύσσεται έκπτωτος και υπόκειται στις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Κυρώσεις :

Αν το υλικό φορτωθεί – παραδοθεί ή αντικατασταθεί μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου και μέχρι λήξης του χρόνου της παράτασης που χορηγήθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 206 του Ν.4412/16, επιβάλλεται πρόστιμο εις βάρος του αναδόχου αξίας 100,00 € ανά ημέρα καθυστέρησης.

Εάν τα υλικά που παραδόθηκαν εκπρόθεσμα επηρεάζουν τη χρησιμοποίηση των υλικών που παραδόθηκαν εμπρόθεσμα, το πρόστιμο υπολογίζεται επί της συμβατικής αξίας της συνολικής ποσότητας αυτών.

Κατά τον υπολογισμό του χρονικού διαστήματος της καθυστέρησης για φόρτωση- παράδοση ή αντικατάσταση των υλικών, με απόφαση της ΔΕΥΑΜ, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου, δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που παρήλθε πέραν του εύλογου, κατά τα διάφορα στάδια των διαδικασιών, για το οποίο δεν ευθύνεται ο ανάδοχος και παρατείνεται, αντίστοιχα, ο χρόνος φόρτωσης – παράδοσης.

Η είσπραξη του προστίμου γίνεται με παρακράτηση από το ποσό πληρωμής του αναδόχου.

Η επιβολή ποινικών ρητρών δεν στερεί από την ΔΕΥΑΜ το δικαίωμα να κηρύξει τον ανάδοχο έκπτωτο.

Κήρυξη Αναδόχου έκπτωτου:

Ο ανάδοχος που δεν προσέρχεται μέσα στην προθεσμία που του ορίσθηκε για να υπογράψει την σχετική σύμβαση, κηρύσσεται υποχρεωτικά έκπτωτος από την κατακύρωση ή ανάθεση που έγινε στο όνομά του και από κάθε δικαίωμα που απορρέει από αυτή, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου.

Με την ίδια διαδικασία ο ανάδοχος κηρύσσεται υποχρεωτικά έκπτωτος από την σύμβαση, εφόσον δεν φορτώσει, δεν παραδώσει ή δεν αντικαταστήσει τα συμβατικά αγαθά μέσα στον συμβατικό χρόνο ή στον χρόνο παράτασης που του δόθηκε, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 206 του ν. 4412/2016.

Πληρωμή – Κρατήσεις : Η πληρωμή θα γίνει, με ένταλμα πληρωμής που θα εκδοθεί με τις διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜ.

Τον ανάδοχο βαρύνουν οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.,  κατά την εκτέλεση της προμήθειας στον τόπο και με τον τρόπο που προβλέπεται στα έγγραφα της σύμβασης. Η παραλαβή του προϊόντος θα γίνεται από τα αρμόδια όργανα της υπηρεσίας παρουσία του αναδόχου ή εκπρόσωπο του, τμηματικά  υπογράφοντας στα δελτία αποστολής, οπότε και συντάσσεται πρωτόκολλο παραλαβής ή απόρριψης.

Κατά την πληρωμή ο Ανάδοχος πρέπει να καταθέσει στη Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου τα σχετικά τιμολόγια και τα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Επίλυση Διαφορών :

Οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν ότι κατά την εκτέλεση της σύμβασης εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4412/2016 και συμπληρωματικά ο Αστικός Κώδικας.

Σε περίπτωση διαφορών που ενδεχομένως προκύψουν σχετικά με την ερμηνεία ή την εκτέλεση ή την εφαρμογή της Σύμβασης ή εξ αφορμής της, ο Ανάδοχος και η ΔΕΥΑΜ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη φιλική επίλυσή τους, σύμφωνα με τους κανόνες της καλής πίστης και των χρηστών συναλλακτικών ηθών.

Για κάθε διαφορά που δεν είναι δυνατό να επιλυθεί σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα, επιλύεται με την άσκηση προσφυγής ή αγωγής στο Διοικητικό Εφετείο της Περιφέρειας Ηρακλείου, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στις παρ. 1 έως και 6 του άρθρου 205Α του ν. 4412/2016. Πριν από την άσκηση της προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο προηγείται υποχρεωτικά η τήρηση της ενδικοφανούς διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 205 του ν. 4412/2016 και την παράγραφο 5.3 της παρούσας, διαφορετικά η προσφυγή απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ
ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά αρχεία

Αρχείο Μέγεθος Αρχείου
pdf ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 329 KB
pdf ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 282 KB
pdf ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 213 KB

Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουλίου, 2021

Top