Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου

Εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

14 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 13.30. Η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης έχει δυνατότητα παραγωγής 3000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά νερό απευθείας από τοις πηγές του Αλμυρού ποταμού.

Η ΔΕΥΑΜ σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου κατάφεραν να ξεπεράσουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ετών και να πάρουν την άδεια χρήσης για την παροχή των ποσοτήτων νερού που θα καταλήγουν στη μονάδα αφαλάτωσης και από κει στα δίκτυα ύδρευσης.

Για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Δήμο, θα τροφοδοτεί την μονάδα της αφαλάτωσης απευθείας από την πηγή του Αλμυρού ποταμού με 3000 κυβικά μέτρα νερού και όχι από γεωτρήσεις.

Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση κόστους για τη ΔΕΑΥΜ, καθώς δεν θα έχει την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την άντληση νερού και ταυτόχρονα την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το έργο της δημιουργίας της νέα μονάδας αφαλάτωσης έχει χρηματοδοτηθεί 2,6 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ (πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Σχετικά αρχεία

Αρχείο Μέγεθος Αρχείου
pdf ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ _ Εγκαίνια Αλμυρού 2023 336 KB
pdf Χάρτης - Πρόσβαση 1 MB

Τελευταία τροποποίηση: 14 Σεπτεμβρίου, 2023

Top